Fisioteràpia i Medicina integrativa

Què és la fisioteràpia?

La paraula Fisioteràpia deriva del grec physis (natura) i therapéia (tractament).

La fisioteràpia es defineix com l’art i la ciència del tractament per mitjà de medis físics o agents naturals en un procés d’interacció entre el medi i la persona.

La Fisioteràpia és una professió sanitària, tal com recull la LOPS (Llei 44/2003 d’Ordenació de les Professions Sanitàries).

Amb què et podem ajudar?

Estem especialitzats en el diagnòstic i tractament d’afectacions de l’aparell locomotor*.

*(S’entén per aparell locomotor el que permet al conjunt d’animals interactuar amb el medi per mitjà del moviment o la locomoció).

Què tractem?

- Alteracions de músculs, tendons, fascies, lligaments, càpsules, articulacions, ossos i nervis.
- Dolor, alteracions de la sensibilitat i de la propiocepció.
- Disfuncions del moviment, del gest i de la postura.
- Limitacions de les funcions, ocupacions o activitats de la vida diària com a conseqüència de les alteracions anteriorment descrites.

Altres coses amb les que et podem ajudar:

- Alteracions funcionals de la resta de sistemes corporals.
- Falta d'energia i vitalitat. - Patiment emocional. - Desorientació i dificultats de comunicació amb un mateix, amb els altres i amb el món. - Detecció precoç i diagnòstic diferencial d'afectacions orgàniques no funcionals i derivació a d'altres especialitats sanitàries. - Atenció de primers auxilis en situacions d'emergència sanitària.

Més enllà de la fisioteràpia

En els últims anys el sistema sanitari s’ha dividit i especialitzat de manera exponencial guanyant en tècnica i precisió. 

D’altra banda, hem anat perdent una valuosa perspectiva general necessària per comprendre les complexes interrelacions de tot allò que conforma la vida d’una persona i la seva salut.

Al Centre de Fisioteràpia Empordà tenim com a objectiu principal maximitzar la qualitat de vida de la persona tenint en compte l’ésser humà com un tot integrat a nivell físic, bioquímic, psicoemocional, energètic, social i espiritual. 

És per això que reunim i integrem pràctiques i sabers complementaris de diverses disciplines dels camps de les Ciències i de les Humanitats (Biologia, Medicina, Psicologia, Medi Ambient, Filosofia, Art, Antropologia, Educació…) per tal de comprendre i ajudar amb més efectivitat les persones que ens visiten. 

La pràctica de la fisioteràpia implica la interacció entre el fisioterapeuta, els pacients/consultants, altres professionals de la salut, famílies, cuidadors i comunitats. 

Considerem adequat recuperar aquest enfoc transversal de la salut dins de cada especialitat mèdica per tal de garantir la millor assitència possible.

Us donem la benvinguda a Centre de Fisioteràpia Empordà. Esperem que us hi trobeu a gust i us hi sentiu ben atesos.

Cordialment,

Marc Pablo Planellas, director i fisioterapeuta del centre.